Šis kāpostu sacepums ir viena no tām receptēm, kas izdodas bez steigas un vienmēr garšo labi.
Rudenī, kad mājās gribas siltumu un mājīgu aromātu, vislabāk garšo vienkārši, sātīgi ēdieni. Šis kāpostu sacepums ir tieši tāds – maigs, viegls un ļoti gardas garšas pilns. No vienkāršiem produktiem top sacepums, kas garšo visai ģimenei un vienmēr izdodas, pat ja gatavo pirmo reizi.
Tas ir lielisks veids, kā izmantot rudens dārzeņus – kāpostus, burkānus, kartupeļus un papriku. Sacepums ir gan viegls, gan barojošs, un īpaši garšo tikko no krāsns izņemts – ar zeltainu garoziņu un maigu, sulīgu vidu. Tagad ķeramies klāt pie gatavošanas, bet kā jau ierasts, sastāvdaļas atradīsiet raksta beigās!
Pagatavošana soli pa solim
Sagatavo dārzeņus.
Kāpostus sīki sagriez, burkānu sarīvē, sīpolus sagriez plānās šķēlēs, kartupeļus sarīvē rupji, bet papriku sagriez mazos gabaliņos. Visu liec lielā bļodā un labi samaisi.
Pagatavo zaliejumu.
Citā traukā sakuļ olas ar sāli un pipariem, pievieno pienu, eļļu, miltus, cieti un cepamo pulveri. Maisi, līdz masa kļūst viendabīga un viegli šķidra – tā palīdzēs dārzeņiem kļūt maigiem un sulīgiem.
Apvieno sastāvdaļas.
Pārlejamo masu lej klāt dārzeņiem un labi samaisi, lai viss būtu vienmērīgi pārklāts.
Cep sacepumu.
Masu liec cepamajā formā, kas izklāta ar cepampapīru. Izlīdzini virsmu un cep cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā apmēram 30 minūtes.
Pievieno sieru.
Kad sacepums sāk kļūt zeltains, pārkaisi to ar sarīvētu sieru un sezamu. Cep vēl 10 minūtes, līdz virsiņa kļūst skaisti brūna un kraukšķīga.
Rezultāts
Sacepums iznāk mīksts, aromātisks un ļoti gards. Kāposti kļūst maigi un saldeni, bet siers piešķir vieglu krēmīgumu. To var pasniegt gan karstu kā vakariņu ēdienu, gan nākamajā dienā – kā sātīgas brokastis. Šī recepte ir lieliski piemērota, ja vēlies pagatavot kaut ko vienkāršu un ģimenisku.
💡 Padoms: ja vēlies sacepumu padarīt vēl sātīgāku, vari pievienot nedaudz vārītas vistas vai šķiņķa, bet veģetārā versijā — dažas karotes skābā krējuma masai.
Noslēgumā
Ja meklē siltu, mierīgu un vieglu ēdienu rudens vakaram, šis kāpostu sacepums būs īstā izvēle. Gatavošana aizņem maz laika, un rezultāts noteikti iepriecinās gan tevi, gan tavu ģimeni.
Sastāvdaļas kāpostu sacepumam
Pamatnei:
Kāposti – 500 g
Burkāns – 1 liels
Sīpoli – 2 gab.
Kartupeļi – 3 gab.
Saldā paprika – 2 gab.
Pārlejamā masa:
Olas – 4 gab.
Piens – 4 ēd. k.
Eļļa – 4 ēd. k.
Milti – 2 ēd. k.
Kartupeļu ciete – 2 ēd. k.
Cepamais pulveris – 1 tējk.
Sāls un pipari pēc garšas
Šo mēslojumu var kaisīt pat uz sniega: kādus augu piebarošanas līdzekļus lietot rudenī
Pārkaisīšanai:
Rīvēts siers – ap 100 g
Kausēti sezama graudi – 2 ēd. k. (pēc vēlmes)
Ja vēlies recepti ar gaļu sacepumam – tad škir otru lapu, kur vari iepazīteis ar vēl vienu recepti!
Tevi noteikti interesēs
- Ģimenes pienākumi: vīrs man paziņojuma, ka atvaļinājums beidzies un nosūtīja strādāt pie vīramātes – kas patiesībā notika šajā darbā
- Labākais Žuljēns ar sieru, ko man gatavoja mans draugs no Francijas: ļoti garšīgs un sātīgs ēdiens
- Iedzīvotājiem tiek atgādināts, ka šādas būves nedrīkst celt uz savas zemes bez saskaņošanas – jūs var sodīt
- Kādas dekorācijas jāiekarina Ziemassvētku eglītē, lai vēlēšanās un sapņi piepildītos
- Es uzzināju, kāpēc pārdevēji pasit pa piena paku turpat veikalā — un tagad es daru to pašu
- Karjeras augšupeja ar rūgtu piegaršu: Pēc algas paaugstināšanas ģimenes sāka nepārtraukti zvanīt un prasīt palīdzību











